Het verschilt van persoon tot persoon

natuurlijke gezichtsverzorging 8

Een mooie huid is niet alleen een kwestie van DNA – jouw dagelijkse gewoonten hebben in feite een grote invloed op wat jij in de spiegel ziet. Maar afhankelijk van welke productrecensies jij leest of welke advies jij misschien krijgt van de arts, zoals bijvoorbeeld eczeem zalf, is er een duizelingwekkend aantal meningen over alles, van hoe jij moet hydrateren tot hoe jij jezelf tegen UV-stralen kunt beschermen. Het doel van elke huidverzorgingsroutine is om je teint af te stemmen zodat deze optimaal functioneert, en ook om problemen op te lossen of om je te richten op alle gebieden waar je aan wilt werken. Jouw huid behoeften veranderen en naarmate jij ouder wordt, zullen jouw producten dat ook doen.

Het belang van consistent blijven

De wetenschap achter natuurlijke gezichtsverzorging heeft een lange weg afgelegd, maar er bestaat nog steeds niet zoiets als een instant-oplossing. Je hebt tijd nodig om de vruchten te plukken. Resultaten worden alleen gezien door consistent gebruik. Probeer in het algemeen een product gedurende ten minste zes weken één of twee keer per dag te gebruiken om verschil te merken. Breng met elk huidverzorgingsproduct aan in volgorde van consistentie dus van dun naar dik. Bijvoorbeeld cleanser, toner (als je die gebruikt), serum en daarna moisturizer. Je gezicht wassen is de meest elementaire en essentiële stap van elke routine. Onze huid komt elke dag in contact met milieuverontreinigende stoffen, vuil en andere factoren die voorzichtig moeten worden verwijderd.

Het belang van toner

Het origineel was een op alcohol gebaseerd product dat werd gebruikt om de vette huid op te drogen en eventueel achtergebleven vuil te verwijderen na het reinigen. Toners moeten worden aangebracht na het reinigen en voordat jij iets anders aanbrengt. De traditionele applicatiemethode is om een ​​wattenschijfje te verzadigen en over je gezicht te halen. Maar uiteindelijk verlies je veel product. Toner aanbrengen met schone handen is het meest efficiënt. Giet gewoon een paar druppels in je handpalm en veeg het dan verder. De meeste formules kunnen ’s ochtends en ’s avonds worden gebruikt, maar misschien wil je die met exfoliërende zuren alleen ’s avonds of om de dag gebruiken.