Onderooglidcorrectie: neem een week vrij van je werk

ooglid

Er zijn mensen die de wallen onder de ogen voor lief nemen en het vinden passen bij het ouder worden. Anderen vinden de wallen onder de ogen afschuwelijk en wenden zich tot de plastisch chirurg voor een ooglidcorrectie. In het geval van wallen onder de ogen gaat het om een onderooglidcorrectie. Wil je ook de bovenste oogleden laten corrigeren, dan zal de specialist overigens in vrijwel alle gevallen eerst de bovendien oogleden aanpakken. 

Wallen onder de ogen: kwestie van verlies van elasticiteit

De tand des tijds, dat is de oorzaak van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Dat je wallen onder de ogen krijgt en een onderooglidcorrectie noodzakelijk is, komt vooral omdat de huid minder elastisch wordt met de jaren. Ook de spieren die de oogleden ondersteunen nemen in kracht af en daardoor krijgt vet de kans zich op te hopen. Wallen onder de ogen zijn er het gevolg van. Kies je voor een onderooglidcorrectie, dan kies je voor een oplossing voor de wallen. Het vet dat zich onder de ogen bevindt,wordt tijdens een onderooglidcorrectie weggehaald. De specialist doet dat door een kleine incisie te maken aan de binnenkant van het ooglid.

Neem een week vrij van je werk

Na een onderooglidcorrectie is het verstandig het oog goed te koelen. Zo voorkom je bloeduitstortingen en zwellingen. Vaak heeft de situatie zich na een week volledig hersteld. Om die reden nemen mensen vaak een week vrij van het werk. In die periode krijgen de ogen de tijd zich te herstellen. Mocht je gedurende de week pijn ervaren, dan volstaat vaak een paracetamol.

Veel koelen en een paracetamol tegen de pijn

Behalve een onderooglidcorrectie, kan ook een bovenooglidcorrectie uitgevoerd worden. Vaak is dan sprake van hangende oogleden. In dat geval wordt overtollige huid en ook eventueel vet weggehaald. Er wordt dan een klein sneetje gemaakt in de huidplooi. Het herstel is gelijk aan een onderooglidcorrectie. Dus veel koelen en eventueel paracetamol tegen de pijn. Neme ook nu een week vrij van je werk.

Let op de aanvullende eisen van de zorgverzekeraar

Een onderooglidcorrectie wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Wil je voor een vergoeding in aanmerking komen, dan dien je dus een aanvullende verzekering af te sluiten. Aan die verzekering kunnen aanvullende voorwaarden kleven. Zo kan de verzekeraar je bijvoorbeeld verplichten de behandeling uit te laten voeren door een gecontracteerde specialist, laat je de ingreep toch elders uitvoeren, dan kan het zomaar zijn dat de verzekering niet of minder uitkeert. 

Het gaat om een poliklinische ingreep

Of je al dan niet een ooglidcorrectie uit laat voeren is een kwestie van smaak. De een vindt het ouderdomsproces helemaal geen probleem, een ander vindt het verschrikkelijk. De ingreep van de plastisch chirurg is poliklinisch overigens. Dat betekent dat je nog dezelfde dag naar huis mag. Onderschat de naweeën echter niet en vergeet zeker niet te koelen. Want anders kan het volledige herstel nog wel eens behoorlijk langer gaan duren vanwege aanhoudende zwelling. Leer hier meer over op www.abc-clinic.nl.