Wat is viscerale therapie?

viscerale therapie

Woman practicing Somatic movement in her Health Studio, Awareness through movement, embodiment and Feldenkrais Method

Viscerale therapie is een vorm van manuele therapie die zich richt op het behandelen van de interne organen van het lichaam om de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. In deze blog duiken we dieper in op wat viscerale therapie precies is, hoe het werkt en welke voordelen het kan bieden.

Behandeling van de organen in het lichaam

Viscerale therapie?, ook wel bekend als viscerale manipulatie, is een vorm van manuele therapie die zich richt op het behandelen van de organen in het lichaam, zoals de lever, nieren, maag en darmen. Het doel van viscerale therapie is om eventuele beperkingen, spanningen of onevenwichtigheden in de organen en hun omringende weefsels op te sporen en te behandelen.

Hoe werkt viscerale therapie?

Tijdens een viscerale therapie sessie zal de therapeut zachte, hands-on technieken gebruiken om de organen te evalueren en te behandelen. Dit kan onder meer bestaan uit het toepassen van lichte druk, stretching en mobilisatie van de organen en hun omringende weefsels. Door deze technieken kunnen eventuele spanningen of beperkingen in de organen worden verminderd, wat de natuurlijke beweging en functie van de organen kan herstellen.

Voordelen van viscerale therapie

Viscerale therapie kan een aantal potentiële voordelen bieden voor de algehele gezondheid en welzijn. Dit kan onder meer het verlichten van chronische pijn, het verbeteren van de spijsvertering, het verminderen van stress en angst, en het bevorderen van een betere balans en mobiliteit in het lichaam. Door de organen te behandelen en de natuurlijke beweging en functie te herstellen, kan viscerale therapie bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Is viscerale therapie geschikt voor jou?

Viscerale therapie kan geschikt zijn voor mensen met een breed scala aan aandoeningen en klachten, waaronder spijsverteringsproblemen, rugpijn, bekkenpijn, postoperatieve problemen en meer. Het is belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren therapeut te raadplegen voordat je begint met viscerale therapie om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor jouw specifieke behoeften en gezondheidstoestand.

Conclusie: een holistische benadering van gezondheid

Viscerale therapie biedt een holistische benadering van gezondheid door zich te richten op de interne organen van het lichaam. Met zachte, hands-on technieken kan viscerale therapie helpen om eventuele spanningen, beperkingen en onevenwichtigheden in de organen te verminderen, wat kan leiden tot verbeteringen in de algehele gezondheid en welzijn. Als je op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve benadering van gezondheid, kan viscerale therapie het overwegen waard zijn. Misschien ook interessant: Wat is hypnotherapie en waar kunt u het ondergaan?