Welke lenzenvloeistof kopen?

lenzenvloeistof kopen

Wil je graag lenzenvloeistof kopen? In dat geval zal je er rekening mee willen houden dat er op de markt heel wat verschillende soorten lenzenvloeistoffen zijn terug te vinden. Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat je de meest optimale lenzenvloeistof voor jouw situatie in huis zal willen halen. Is het voor jou niet direct helder welke van de verschillende soorten lenzenvloeistoffen voor jou nu precies de beste keuze is? In dat geval kan de onderstaande informatie daar ongetwijfeld meer duidelijkheid in scheppen.

Een alles in één lenzenvloeistof kopen

De meeste mensen kiezen ervoor om over te gaan tot het aankopen van een alles in één lenzenvloeistof. Dit is dan ook veruit de meest populaire lenzenvloeistof voor zachte lenzen welke op de markt is terug te vinden. Het betreft hier een multifunctionele lenzenvloeistof welke over een zeer diverse werking beschikt. Concreet zorgt dit ervoor dat dit type lenzenvloeistof kopen niet alleen interessant is om lenzen te reinigen en te desinfecteren, daarnaast slaagt ze er eveneens in om eiwitten op te lossen.

Een saline oplossing kopen 

Een tweede type van lenzenvloeistof welke je kan overwegen om aan te kopen is de zogenaamde ‘saline oplossing’. Het betreft hier een soort lenzenvloeistof welke niet over een reinigende werking voor de lenzen beschikt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat dit type van lenzenvloeistof beschikt over een herstellende werking. Dit betekent concreet dat een saline oplossing gebruikt dient te worden nadat de lenzen reeds zijn gereinigd middels een speciale vloeistof.

Wat is een dagelijkse cleaner?

Een dagelijkse cleaner is een vloeistof welke op de lens dient te worden gewreven met behulp van de vingertopjes. Zoals de naam reeds laat vermoeden betreft het hier een type van lenzenvloeistof welke dagelijks moet worden gebruikt en als doel heeft om de lenzen schoon te maken. Een dagelijkse cleaner is een vrij populaire soort lenzenvloeistof. 

Waterstofperoxide

Dit type van lenzenvloeistof kopen zorgt ervoor dat je kiest voor een bijzonder krachtige oplossing welke niet zelden in verschillende stappen dient te worden gebruikt. Het is bij het gebruik van dit type van lenzenvloeistof bijzonder belangrijk om er rekening mee te houden dat de peroxide in eerste instantie steeds met saline dient te worden afgespoeld voordat de lenzen worden ingebracht. Doe je dit niet? In dat geval kan dat zeer schadelijk zijn voor de ogen. 

Een enzymatische reiniger 

Dit type lenzenvloeistof kopen zorgt ervoor dat je kiest voor een lenzenvloeistof welke de eiwitten uit de lens verwijdert. Er wordt vaak voor gekozen om wekelijks gebruik te maken van dit type van lenzenvloeistof wanneer blijkt dat de dagelijkse reiniger niet voldoende is. Op het ogenblik dat het gebruik van een dergelijke lenzenvloeistof is vereist spreekt het voor zich dat dit een extra belangrijk aandachtspunt is waar je rekening mee zal willen houden met betrekking tot het onderhouden van je lenzen. 

Mechanische oplossingen

Last but not least zijn er uiteraard ook nog de mechanische oplossingen die op de markt zijn terug te vinden. In plaats van een lenzenvloeistof kopen is het dan ook mogelijk om gebruik te maken van een toestel voor het reinigen van de lenzen. Het toestel maakt gebruik van een speciaal ultraviolet licht evenals ultrasone trillingen waardoor de lenzen op een efficiënte manier kunnen worden gereinigd.