Afvallen is noodzakelijk bij overgewicht

Overgewicht ontstaat simpel weg gezegd doordat u meer eet dan dat u nodig heeft. De opname van het voedsel is niet in balans met de mate van de energieverbranding. Het kan zijn dat u dus te veel eet of de verkeerde voedingsstoffen. Toch hebben we dagelijks voor de energie onze voedingsstoffen nodig. We moeten dagelijkse onze werkzaamheden kunnen uitoefenen. We eten dagelijks koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen en eiwitten. 

Voedingsstoffen 
Dagelijks eten we koolhydraten in de vorm van bijvoorbeeld brood en pasta. Deze worden in het lichaam omgezet in suikers die we nodig hebben voor de energie. Wat echter niet kan worden verwerkt door het lichaam wordt in het lichaam opgeslagen als overtollig lichaamsvet. Overtollig lichaamsvet is niet mooi, maar wel gevaarlijk voor de gezondheid. U kunt bij overtollig lichaamsvet gemakkelijk ziektes krijgen: zoals hart- en vaatziektes, maar ook kanker, diabetes type 2, gewrichtsklachten, reuma enzovoort. Daarom is het verstandig geen snelle koolhydraten te eten, maar de langzame. Ze geven wel suikers af, maar in een mindere mate. We hebben ook koolhydraten nodig, omdat er vezels inzitten die goed zijn voor de werking van de darmen.

We hebben ook vetten nodig, maar de plantaardige. De transvetten (vaste vetten) zijn schadelijk voor onze gezondheid, dus moet we die mijden.Eiwitten zijn de belangrijke bouwstenen voor het lichaam. Ze zorgen voor de cel vernieuwing van de huid- en spiercellen. 

Wanneer u dus zou willen afvallen, is het belangrijk dat u een dieet gebruikt waarbij u nooit honger heeft en lekker kunt blijven eten. Zo’n dieet bestaat. Het is het dieet van Oscar Helm. Hij maakt gebruik van langzame koolhydraten, goede vetten en eiwitten. De maaltijden die je daarmee kunt bereiden zijn allemaal overheerlijk en geschikt voor het hele gezin. Ga daarvoor naar de website de website waar je Xenical kunt kopen. Op de website staat het boek de Afslank Receptenbijbel met meer dan 100 overheerlijke recepten. 

Extreem overgewicht 
Wanneer u obesitas heeft, kunt u spreken van een extreem overgewicht. Obesitas ontstaat vaak door verschillende factoren. Het zijn vaak mensen met een ernstig verstoord eetpatroon, depressie, angst of andere psychische problemen. Ook hierbij kunnen verschillende ziektes een rol gaan spelen. Ook een negatief zelfbeeld en een verstoorde lichaamsbeleving spelen een rol. Voor de buitenwereld is het gemakkelijk om te zeggen dat ze maar minder moeten eten, maar zo eenvoudig is dit niet. Ga naar een arts en stel met de diëtiste een plan op waarbij u als obesitas patiënt geleidelijk zult afvallen. 

Te zwaar 
Er zal eerst worden gekeken of u te zwaar bent. Daarvoor wordt de Body Mass Index gebruikt. Bij een BMI van18,5-25 is sprake van een gezond gewicht. Een BMI van 25-30 betekent overgewicht. Een BMI groter dan 30 betekent ernstig overgewicht ofwel obesitas. De formule is: gewicht in kilogram / de lengte in meters x de lengte in meters.