Een online psycholoog raadplegen vanuit je huiskamer

Therapie

Waarom een online ​​psycholoog raadplegen? Als je het je afvraagt, komt dat waarschijnlijk omdat je de behoefte voelt. Geconfronteerd met de moeilijkheden van het leven (trauma, verdriet, scheidingen, conflicten), hebben we allemaal op één of andere dag waarschijnlijk hulp nodig, een blik van buitenaf om verder te gaan in onze leven. De online psycholoog kan je vervolgens doorverwijzen indien noodzakelijk. Het kan ook een diepere vraag zijn. Omdat symptomen (eetstoornissen, fobieën, angsten, depressieve stemming) je leven ruïneren en voorkomen dat je bloeit. Je wilt ontdekken waar deze malaise vandaan komt. Een online therapie kan een oplossing zijn. De psycholoog is er om je te ondersteunen, maar ook om je te helpen na te denken over jezelf, om je verhaal te begrijpen en om je te helpen beter te leven.

Online een psycholoog raadplegen, heeft dat zin?

online psycholoog

Ja, het heeft zeker zin om via internet een psycholoog te raadplegen. Een afspraak maken met een psycholoog is een praktijk die steeds meer groeit. Het grote voordeel hier is dat je niet je huis uit hoeft te gaan. Het is niet omdat je de persoon niet persoonlijk ontmoet dat het werk niet effectief zal zijn. In een samenleving waar automatisering belangrijk is, waar de nieuwe communicatiemiddelen een belangrijke plaats hebben ingenomen, is internet een communicatie-instrument dat heel goed kan worden gebruikt in psychotherapie. Bovendien is in therapie spraak essentieel en deze spraak kan op vele manieren worden overgebracht, hetzij per telefoon of videoconferentie.

Voor wie is online psychologie bedoeld?

Hulp

Online consulten kunnen gericht zijn op verschillende categorieën mensen: expats die graag iemand in hun eigen taal wensen te spreken. Ook vanwege het tijdverschil is het gemakkelijk om dit online te doen. Maar ook mensen waarvoor toegang tot een psycholoog niet altijd eenvoudig is. Bijvoorbeeld personen die geremd zijn, te verlegen zijn of voor wie de ogen van anderen bij het raadplegen van een psycholoog juist stress geven. Andere voorbeelden zijn mensen met een handicap voor wie reizen moeilijk is. Of mensen ver weg van steden voor wie toegang tot psychologie niet eenvoudig is. Maar natuurlijk ook voor iedereen die gewoon de behoefte voelt om online een psycholoog te spreken.

Contacteer ons gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak.