Hoe kunt u zonder fouten uw caloriebehoefte berekenen?

Het is altijd erg ingewikkeld geweest voor mij en mijn vrouw om goed te letten op onze calorie inname. Niet alleen dat, maar ook onze mate van sporten is erg ingewikkeld voor ons om in balans te houden. Wij hebben beide forse overgewicht en zijn al jaren bezig met het corrigeren van onze overtollig opgebouwde vetten. Wij hebben hiervoor ook een tijdje een personal coach in arm genomen. Deze personal coach heeft samen met ons gekeken naar ons eetpatroon, de mate van beweging. Daarnaast ging hij onze caloriebehoefte berekenen. Dit heeft voor ons een tijdje geduurt en in deze tijd hebben wij zijn adviezen opgevolgd. Na een tijdje zijn wij helaas weer in verval geraakt. Toen zijn wij weer veel kilo’s aangekomen omdat wij teveel calorieën hebben gegeten en gedronken. Het is bij ons het geval dat wij weten wat goed voor ons is, maar dat wij niet onze goede gewoontes kunnen vasthouden. Wij blijven daarom op zoek naar een manier om onze motivatie hoog te houden. Dit hebben wij onlangs gedaan door een moodboard te maken van de doelen die wij in gedachte hebben. Het beeld dat wij koesteren, de stip op de horizon die wij voorzichtig zetten. Op deze manier kunnen wij met het moodboard dat wij in onze woonkamer ophangen, gemotiveerd blijven om gezond te blijven leven. Naast het moodboard hebben wij onlangs nog een uitvinding gedaan. Wij hebben ontdekt dat er websites zijn die ons erg motiveren om goed bezig te blijven. We volgen verschillende instagram accounts met het beeld van gemotiveerde sporters. Wat wij ook hebben ontdekt is een website waarin nieuws te vinden is over gezonde voeding. Dat is de website gezondeten.nl . Op deze website wordt regelmatig nieuws geplaatst over gezond eten. Wij vinden het erg leuk om deze nieuwtjes te lezen en de kennis die wij opdoen mee te nemen in de keuken. Wij proberen op deze manier gezond eten te kopen en te bereiden. Daarnaast is het ook mogelijk om op deze website gebruik te maken van verschillende rekentools. Bijvoorbeeld om onze caloriebehoefte te berekenen.

Caloriebehoefte berekenen of een bmi berekenen

Naast de caloriebehoefte die wij nodig hebben om gezond te blijven, zijn er ook andere rekenhulpjes te raadplegen. Bijvoorbeeld het berekenen van uw huidige bmi of onderzoeken welk streefgewicht nodig is voor een goed en gezond gewicht. Op deze manier zijn wij regelmatig aan het bijstellen en onze caloriebehoefte aan het berekenen. Wij hebben onze motivatie te pakken en kunnen nu gericht werken aan ons dieet.

Bent u ook benieuwd naar de opties die deze website u te bieden heeft?

Wanneer u ook uw caloriebehoefte wilt berekenen, of bijvoorbeeld wilt kijken welk BMI u op dit moment heeft? Of wilt u gewoon op de hoogte blijven van nieuws rondom gezond eten? Gaat u dan eens:

  • Naar de website gezondeten.nl
  • Kijken welke informatie er allemaal te vinden is op deze website
  • Op de website uw caloriebehoefte berekenen

Verder kunt u op deze website kijken wat voor informatie en tools er te vinden zijn waar u behoefte aan hebt.