Ken jij de mogelijkheden van hypnose?

Veel mensen hebben geen goed beeld van wat hypnose voor mensen kan betekenen. Zij kennen het alleen van vroeger, van de televisie. Er werden dan wel eens theatershows uitgezonden waarbij mensen gehypnotiseerd werden en vervolgens de vreemdste dingen moesten doen. Een dergelijk gebruik van hypnose zien we tegenwoordig eigenlijk niet meer. Maar hoe wordt dit dan nog wel ingezet? Hypnotiseren van mensen is iets dat in sommige gevallen ingezet kan worden tijdens therapie. Natuurlijk moet het dan wel op een verantwoorde en goede wijze uitgevoerd worden, maar als dat het geval is dan kan het veel positieve effecten hebben op de mensen die gehypnotiseerd worden.

Wat is hypnose precies?

Om te weten wat deze therapievorm voor mensen kan betekenen, is het goed om eerst te weten wat er nu precies gebeurt als iemand gehypnotiseerd wordt. Bij hypnose wordt je in een bijzondere staat van bewustzijn gebracht, een staat waarbij het gemakkelijker is om het onderbewustzijn aan te spreken. Veel mensen weten het niet, maar het onderbewustzijn regelt eigenlijk heel veel in ons leven. Daar zitten onze routines en gewoontes opgeslagen. Dat is aan een kant ook logisch, zouden we iedere dag na moeten denken over hoe we dagelijkse dingen moeten doen, dan zou dit veel energie kosten. Bij hypnose wordt dus het onderbewustzijn aangesproken en dat betekent dat opgeslagen standaard mechanismen veranderd kunnen worden. In therapie wordt hypnotisering dus absoluut niet ingezet om je vreemde dingen te laten doen, maar het wordt gebruikt om jouw leven op een positieve manier te veranderen. Belangrijk is wel dat je dan naar een therapeut gaat die ervaring heeft met hypnose en ook weet hoe dit goed ingezet kan worden. Alleen dan zul je hier daadwerkelijk echt iets aan hebben.

Diverse mogelijkheden

Met hypnose kunnen er dus zaken in het onderbewustzijn gesuggereerd worden, maar wat kun je daarmee nu veranderen in jouw leven. Deze techniek kan ingezet worden als je:

  • wilt afvallen
  • wilt stoppen met roken
  • van bepaalde angsten af wilt komen
  • verslavingen wilt stoppen

Veel van de hierboven genoemde zaken hebben eigenlijk altijd te maken met het onderbewustzijn. Je kunt bijvoorbeeld nog zo graag willen stoppen met roken, die gewoonte is vaak zo sterk ingesleten in je brein dat het heel lastig is om niet automatisch naar een sigaret te grijpen. En datzelfde geldt voor bijvoorbeeld een alcoholverslaving. Door je te laten hypnotiseren, kan dit automatische mechanisme in je onderbewustzijn stopgezet worden. Zo kun je weer actief beslissingen nemen op dit gebied. Ook kun je met hypnose van bepaalde angsten afkomen. Heb jij bijvoorbeeld last van hoogtevrees, vliegangst of faalangst? Dan kan het de moeite waard zijn om je in therapie te laten hypnotiseren. Zelfs afvallen wordt door hypnotisering gemakkelijker! Vaak eten we onbewust maar door en maar door en krijgen we niet het signaal dat we vol zitten. Door middel van hypnotisering kan jouw onderbewustzijn het idee krijgen dat jouw maag veel kleiner is en dat je dus eerder vol zit. Zo stop je met teveel eten en val je vanzelf af. Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je het misschien zelf eens uitproberen? Ga dan naar Hypnose Praktijk voor contact met een erkende hypnotiseur!