Last van metatarsalgie? Zorg goed voor je voeten

metatarsalgie

Logo_footlogics.nl3_1Als je regelmatig hoge hakken draagt, weet je hoe pijnlijk jouw voeten aan kunnen voelen na een dag werken op schoenen met hoge hakken of een avondje feesten op elegante schoenen met een hoge hak. Schoenen met hoge hakken zijn erg mooi, maar kunnen wel vervelende klachten veroorzaken. Misschien heb je nog nooit gehoord van metatarsalgie, maar weet je wel precies wat we bedoelen als we over pijn aan de bal van je voet praten. Pijn aan de bal van je voet is een logisch gevolg van het langdurig lopen op hakken, simpelweg omdat de last bij het dragen van hakken de hele dag wordt gedragen door de bal van je voet.

walkingmanHet verminderen van de pijn: verzorging

Als je last hebt van metatarsalgie, is het eigenlijk beter om geen hoge hakken meer te dragen. Is dit niet mogelijk (bijvoorbeeld vanwege werk) of wil je dit absoluut niet, dan is het belangrijk om in ieder geval goed voor je voeten te zorgen. Dit betekent dat je jouw hoge schoenen regelmatig omwisselt voor lage schoenen (bijvoorbeeld als je thuis bent) en dat je jouw voeten goed verzorgt door middel van een pedicure, een voetenbadje of een massage.

overpronatie_correctie-e1434182969729Het verminderen van de pijn: zooltjes

Naast het feit dat je jouw voeten goed moet verzorgen om de pijn aan de bal van je voet te verminderen, is het ook aan te raden om zooltjes te dragen in jouw hoge schoenen. Door zooltjes van Footlogics te dragen in jouw hoge schoenen, voorkom je namelijk dat jouw voeten overbelast raken en dat de voeten pijnlijk worden. En draag je geen hoge hakken? Doe dan ook zooltjes in je lage schoenen, want ook in lage schoenen kunnen je voeten wel wat extra ondersteuning van zooltjes gebruiken.