Wat houdt leefcirkels zorg in?

leefcirkels zorg

Een veilige omgeving realiseren voor ouderen in een verzorgingstehuis is niet alleen prettig maar ook zeer zeker noodzakelijk. Met name wanneer je te maken hebt met dementerende ouderen. Leefcirkels zorg realiseren is dan het beste wat je kan waarmaken. Zo kan iedereen in zijn eigen omgeving leven en waar nodig is meer vrijheid krijgen. Maar hoe werkt het nu eigenlijk?

Als patiënt zijnde wil je het liefst zoveel mogelijk vrijheid hebben. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Denk hierbij aan zorgbehoevende patiënten of wellicht dementerende ouderen. Hiervoor heb je als verzorgingstehuis de mogelijkheid om gebruik te maken van Domotica systemen. Hiermee kan je de kwaliteit van leven nog verder optimaliseren. Ouderen kunnen waar mogelijk is rondlopen en in sommige gevallen zelfs naar de winkel toe.

leefcirkels zorg

Gebruik van bakens en gps

Om ouderen wat meer adem te geven kun je gebruik maken van bakens of gps. Zo kan je de bewoners volgen en zien waar zij zich op dat moment bevinden. Dit houdt wel in dat er voor de één meer vrijheid is dan voor een ander. Het ligt aan de persoon in kwestie in hoeverre er vrijheid gegeven mag worden. Zetacom biedt diverse systemen waar je als ouderenzorg uit kunt kiezen. Per bewoner is het mogelijk om een leefcirkel voor de zorg waar te maken. 

Afgestemd op de specifieke wensen en budget in totaliteit zal er een cirkel worden gemaakt per bewoner. Ook voor dementerende bewoners is het zeer zeker mogelijk om hier gebruik van te maken.